با سلام حضور دکتر گرامی و عزیز . اینجانب () 40 ساله در انگلستان زندگی می کنم مدت 5 ماه است که پریود من قطع نمی شود و یا بصورت پریود و یا بصورت لکه بینی زیاد چندین بار به دکتر مراجعه کردم به من قرص tranexamic acid 500mg استفاده کردم ولی متاسفانه قطع کامل خونریزی نداشتم البته ایودی هم داشتم که سه هفته پیش انرا برداشتم و الان قرص ضد بارداری مصرف می کنم دو روز است که لخته های خون دفع می کنم نمیدونم علت ان چیست لطفا برای من توضیح دهید که از نگرانی دربیایم مدت سه هفته است که قرص ضدبارداری می خورم . با تشکر از شما
: دوست گرامی، همانطور که میدانید قرص ترانس امیک اسید (tranexamic acid 500mg) در چند نوع خونریزی، بشکل کوتاه مدت استفاده میشود و موجب قطع خونریزی میگردد. در مورد خونریزی غیر طبیعی پریودی، لازم به ذکر است که عدم تعادل هورمونی که با تخمک گذاری تداخل دارد، می تواند منجر به خونریزی غیر طبیعی رحم شود، همچنین داروهای ضد بارداری، گاهی اوقات باعث خونریزی غیر طبیعی واژینال میشوند. اگر شما به تازگی شروع به استفاده از قرصهای جلوگیری از بارداری کرده باشید، ممکن است دچار خونریزی جزئی میان دوره در چند ماه اول بشوید. اگر شما قرص های خود را در یک زمان منظم در روز استعمال نکنید نیز ممکن است دچار این حالت بشوید. معمولا وجود لکه بینی با استعمال مرتب قرص،به مدت دو تا سه ماه اهمیت خاصی ندارد. در صورت تداوم بیشتر باید با پزشکتان مشاوره نمائید. در برخی موارد این مشکل با جایگزین کردن قرصهای HD به جای LD برطرف می شود. ایودی (IUD) نیز احتمال لکه بینی یا پریودهای سنگین را افزایش می دهد معمولا این مشكل بعد از دو-سه ماه رفع میشود. اما اگر خونریزی برطرف نشود، باید علت عارضه جستجو شود و ممکن است دکترها آی.یو.دی را بیرون بیاورند. لطفا با پزشکتان در تماس باشید. مطالبی را قبلا تهیه کرده بودم ، لطفا آنها را نیز مطالعه نمائید:
علل خونریزی واژینال
* خونریزی غیر طبیعی رحم Dysfunctional Uterine Bleeding
هنگامی که علت خونریزی خارج از چرخه عادی قاعدگی باشد آن نوع خونریزی غیر طبیعی و یا به بیانی دیگر خونریزی رحمی ناشی از نقص عملکرد سیستم تولید مثلی بانوان است . این نوع خونریزی ، شایع ترین علت خونریزی غیر طبیعی واژینال در سالهای باروری زنان است . ده درصد زنان ممکن است خونریزی بیش از حد معمول را یک و یا چند بار در زندگی خود تجربه کنند .
در نیمه اول پریود ماهیانه ، هورمون استروژن بیشتر ترشح میگردد. ولی در نیمه دوم سیکل قاعدگی هر دو هورمون استروژن و پروژسترون ترشح می شوند . هنگامی که سطح استروژن و پروژسترون از تعادل خارج گردد ، ممکن است خونریزی بیش از حد معمول واژینال رخ دهد .
در تشخیص خونریزی رحمی ناشی از نقص عملکردی ، لازم است که تمام دلایل خونریزی (از جمله تروما ، تومور ، یا بیماریها) را در مد نظر داشت . با توجه به سن افراد ، دلایل مختلفی برای خونریزی رحمی ناشی از نقص عملکردی وجود دارد . خونریزی با نقص عملکردی رحم معمولا با چرخه بدون تخمک گذاری همراه است .
وقتی دختران به سن بلوغ رسند ، هورمونهایی از هیپوفیز ترشح میشود که این هورمونها تخمدانها را وادار به ساخت هورمونهای استروژن و پروژسترون میکنند . در دو سال اولی که دختران نوجوان چرخه قاعدگی را تجربه میکنند ، 85 ٪ از چرخه قاعدگی می تواند بدون آزادی تخمک رخ دهد . در افراد بالغتر درصد عدم تخمک گذاری کاهش می یابد ، لذا احتمال بیشتری دارد که آنها دوره طبیعی را سپری کنند .
* بارداری
در سنین باروری زنان ( ۱۸ – ۴۰ سالگی) ، شایع ترین علت خونریزی غیر طبیعی رحمی مربوط به حاملگی و عوارض آن میباشد، چنان حاملگی خارج از رحم یا سقط جنین .
در خونریزی مرتبط با لانه گزینی تخم ، ممکن است خونریزی کم و خفیفی ، یازده تا دوازده روز بعد از باروری اتفاق افتد . این خونریزی خیلی خفیف بوده و در عرض یک تا دو روز به اتمام میرسد، و تعداد کمی از زنان حامله این نوع لکه بینی را تجربه میکنند .
مشکلات جفت یا زایمان زود رس نیز میتواند موجب خونریری گردد . در سه ماهه دوم و سوم حاملگی، خونریزی یا لکه بینی می تواند نشانه یک مشکل جدی باشد .
* یائسگي
وقتی زنان سالمند به یائسگی برسند ، ممکن است خونریزی غیر طبیعی را تجربه کنند که علت آن تغییرات هورمونی است . با کاهش تعداد فولیکولهای تخمدانی که از خود تخمک آزاد می شوند ، سطح هورمونهای زنانه استروژن و پروژسترون رو به کاهش می رود. علائم یائسگی عمدتاً ناشی از کاهش استروژن میباشد . با کاهش هورمونها ، قاعدگی نامنظم می شود.
به خونریزی واژینال در زنان سالمندتر از پنجاه سال (یا پس از یائسگی) باید توجه کرد، چرا که با افزایش سن، خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش میابد . در این دوره دیوار واژن ممکن است خشک شود که بدلیل فقدان استروژن میباشد و این حالت ممکن است منجر به خونریزی حین مقاربت جنسی شود.
* بیماری های اندام تولید مثل در زنان
ممکن است موارد بعدی موجب خونریزی شوند: تومورهای غیر سرطانی ، پولیپ ، زخم در اندام تناسلی ، سرطان مهبل (و گردن رحم ، رحم ، تخمدان ها) ،کیست های تخمدان ، عفونت مهبل (و گردن رحم ، رحم) و فیبروئیدها .
- دیسپلازی سرویکس، تغییرات وابسته به مرحله ی قبل از سرطان در سلول های مخاطی رحم می باشد که طی آن بافت ها رشد نابهنجار پیدا می کنند.
- پولیپ سرویکس ، رشد بیش از حد مخاط گردن رحم است که دارای حالتی نرم ، و رنگی متمایل به قرمز یا بنفش می باشد.
- فیبروئیدها ، جزء تومورهای خوش خیم محسوب می شوند و معمولاً متشکل از تکه های جامد با بافت های الیافی هستند.
- پلیپ رحمی ، زمانی که غشای داخلی رحم رشد نابهنجار پیدا می کند و سبب ایجاد برآمدگی خوش خیم در رحم می شوند .
* بیماریهای عفونی دستگاه تناسلی
- کلامیدیا ، نوعی عفونت باکتریایی است که عموماً از طریق فعالیت جنسی انتقال پیدا می کند.
- سوزاک ، یک بیماری با درصد ابتلای بالا است که معمولاً از طریق مقاربت انتقال پیدا میکند
- تریکوموناد ، آلودگی انگلی است و از طریق برقراری ارتباط جنسی انتقال پیدا می کند و عامل ایجاد آن نوعی از سلول های تک یاخته ای می باشد.
- عفونت قارچی واژینال ، رشد بیش از حد قارچ های طبیعی که در منطقه ی واژن وجود دارند منجر به ایجاد عفونت قارچی می شود.
* داروها
چندی از داروها ممکن است باعث خونریزی شود ، به خصوص اگر خانمی داروهای ضد انعقاد مصرف کند . به این خاطر است که در زمان خونریزی باید از مصرف آسپیرین خوداری کرد . در پاره ای از موارد قرصهای ضد بارداری هم موجب لکه بینی میشوند.
* توارث
اختلالات ارثی مانند بیماری ویلبرند (Willebrand disease) و هموفیلی ممکن است موجب خونریزی زیاد یا طولانی در ناحیه واژن شود .
* آسیبها
تروما باعث خونریزی میشود که نمونه های آن آی.یو.دی و یا ضربه به دیواره واژن در اثر مقاربت جنسی است .
نظر یادتون نره
نظرات شما عزیزان:
برچسبها:
نوشته شده در یک شنبه 1 بهمن 1391برچسب:, ساعت 19:16 نویسنده مصطفی اسلمی